12 MART İSTİKLAL MARŞI' NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY' U ANMA GÜNÜ

12 MART İSTİKLAL MARŞI' NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY' U ANMA GÜNÜ KAPSAMINDA OKULUMUZDA PROGRAM DÜZENLENDİ.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bağımsızlık sembolümüz olarak kabul edilişinin 103. yıldönümünü anıyor olmanın gururunu yaşıyoruz.

12 Mart İstiklal Marş' nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü kapsamında okulumuzda düzenlenen "İstiklal Marşı' nı Güzel Okuma Yarışması" sınıf birincilerimizi kutluyor, programda emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

13-03-2024